BigBoyáci! VĎAKA!! Máme za sebou Black Friday a makáme na plné obrátky. Váš balíček môže prísť s menším meškaním. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie! 💜 

Ako správne skladovať orechové krémy a lyo ovocie?

Ako správne skladovať orechové krémy a lyo ovocie?
Popis produktu

Každá potravina potrebuje skladovať v určitých podmienkach, aby si udržala svoju kvalitu a chuť. Niektoré sú citlivé na teplotu, iné na vlhkosť alebo slnečné svetlo. Poďme sa pozrieť, ako je to s orechovými krémami a lyo ovocím.

ORECHOVÉ KRÉMY

Ako doma správne uchovať orechové krémy?

Orieškové krémy rovnako ako orechy by ste nemali vystavovať teplu. Uchovávajte ich na chladnom mieste , pretože zvýšené teplo urýchľuje ich žltnutie. Zabráňte tiež prístupu svetla a vzduchu , pretože spôsobujú nežiaducu oxidáciu. Ideálne je skladovať orechové krémy v uzatvárateľnom pohári v skrini, špajze alebo chladničke, kam sa nedostane slnko ani teplo.

Čo má vplyv na žltnutie orechov?

  • Vyššia teplota
  • Prístup vzduchu
  • Priame slnečné svetlo

Stuhnutá alebo olejová vrstva na povrchu nie je na závadu

Zarazil vás zvláštny sediment na povrchu krému ? Nebojte, "maslo" nie je skazené, ani plesnivé . Jedná sa o prirodzený jav , pri ktorom sa z mletých orechov uvoľňuje tuková zložka. Stačí, keď krém premiešate , aby sa všetky zložky opäť spojili.

TIP: Čo robiť so stuhnutým krémom?

Než si budete chcieť na svojom obľúbenom kréme pochutnať, vyberte ho s predstihom z chladničky . Prípadne si ho ohrejte v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli , aby rýchlejšie povolil. Pri izbovej teplote krém opäť trochu stuhne.

LYO OVOCIE

Lyofilizácia je proces, pri ktorom sa z ovocia pri veľmi nízkych teplotách odstráni voda. Vďaka tomu ovocie dlho vydrží, zachováva si vôňu, chuť farbu aj štruktúru . Veľkou výhodou lyofilizácie oproti iným konzervačným postupom je, že si ovocie zachová všetky živiny, minerály a vitamíny .

Ako doma správne uchovať lyo ovocie?

Rovnako ako u orechov a orechových krémov aj lyo ovocie odporúčame skladovať na tmavom mieste so stabilnou izbovou teplotou a vlhkosťou . Najväčší strašiak lyo ovocia je práve vlhkosť, preto ho uchovávajte v uzatvárateľných pohároch, plastových dózach alebo zips balení , aby si ovocie pri konzumácii zachovalo svoju chrumkavosť.

Čo má vplyv na vlhnutie a tvrdnutie lyo ovocia?

  • Prístup vzduchu a vlhkosti
  • Vyššia teplota
  • Priame slnečné svetlo

TIP: Čo robiť so zvlhlým lyo ovocím?

Pokiaľ ovocie zvlhne , je gumové alebo sa zlepí , môžete ho stále použiť . Prišlo len o svoj tvar a chrumkavosť, ale výživové hodnôt y má stále rovnaké . Dokonca aj rovnako dobre chutí. Len sa poponáhľajte so spotrebou kvôli plesniam či iným nežiaducim návštevníkom. Rozdrobené lyo ovocie sa hodí do smoothie, jogurtu , alebo si ho môžete zaliať horúcou vodou ako čaj .

Suroviny ani hotové výrobky u nás dlho neležia

Všetky suroviny , ktoré odoberáme, sú vždy čerstvé a dlho sa u nás neohrejú. Objednávame tovar maximálne na niekoľko dní dopredu. Nedržíme si ani veľké zásoby hotových krémov . Výrobu plánujeme na 2 týždne dopredu podľa aktuálnych požiadaviek zákazníkov.

Ako v Big Boyi dbáme na kontrolu kvality?

  1. Všetky suroviny , ktoré do Big Boya dorazia, starostlivo prezeráme a ochutnávame , aby sme ihneď odhalili prípadné závady. Kontrolujeme predovšetkým vzhľad, vôňu a chuť .
  2. Naša výroba prebieha za prísnych hygienických podmienok , aby nedošlo ku kontaminácii produktov.
  3. Každú novú vyrobenú šaržu ochutnávame a kontrolujem jej konzistenciu i vôňu.
  4. Kontrolujeme lepenie etikiet a správnosť popisov.
  5. Robíme náhodnú finálnu kontrolu výrobkov pripravených na expedíciu.
Vytvorené24. 5. 2021
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveniePovoliť všetko

Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.

Príjemné nakupovanie! 💜