BigBoyáci! VĎAKA!! Máme za sebou Black Friday a makáme na plné obrátky. Váš balíček môže prísť s menším meškaním. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie! 💜
Každá potravina potrebuje skladovať v určitých podmienkach, aby si udržala svoju kvalitu a chuť. Niektoré sú citlivé na teplotu, iné na vlhkosť alebo slnečné svetlo. Poďme sa pozrieť, ako je to s orechovými krémami a lyo ovocím.
ORECHOVÉ KRÉMY
Ako doma správne uchovať orechové krémy?
Orieškové krémy rovnako ako orechy by ste nemali vystavovať teplu. Uchovávajte ich na chladnom mieste , pretože zvýšené teplo urýchľuje ich žltnutie. Zabráňte tiež prístupu svetla a vzduchu , pretože spôsobujú nežiaducu oxidáciu. Ideálne je skladovať orechové krémy v uzatvárateľnom pohári v skrini, špajze alebo chladničke, kam sa nedostane slnko ani teplo.
Čo má vplyv na žltnutie orechov?
Stuhnutá alebo olejová vrstva na povrchu nie je na závadu
Zarazil vás zvláštny sediment na povrchu krému ? Nebojte, "maslo" nie je skazené, ani plesnivé . Jedná sa o prirodzený jav , pri ktorom sa z mletých orechov uvoľňuje tuková zložka. Stačí, keď krém premiešate , aby sa všetky zložky opäť spojili.
TIP: Čo robiť so stuhnutým krémom?
Než si budete chcieť na svojom obľúbenom kréme pochutnať, vyberte ho s predstihom z chladničky . Prípadne si ho ohrejte v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli , aby rýchlejšie povolil. Pri izbovej teplote krém opäť trochu stuhne.
LYO OVOCIE
Lyofilizácia je proces, pri ktorom sa z ovocia pri veľmi nízkych teplotách odstráni voda. Vďaka tomu ovocie dlho vydrží, zachováva si vôňu, chuť farbu aj štruktúru . Veľkou výhodou lyofilizácie oproti iným konzervačným postupom je, že si ovocie zachová všetky živiny, minerály a vitamíny .
Ako doma správne uchovať lyo ovocie?
Rovnako ako u orechov a orechových krémov aj lyo ovocie odporúčame skladovať na tmavom mieste so stabilnou izbovou teplotou a vlhkosťou . Najväčší strašiak lyo ovocia je práve vlhkosť, preto ho uchovávajte v uzatvárateľných pohároch, plastových dózach alebo zips balení , aby si ovocie pri konzumácii zachovalo svoju chrumkavosť.
Čo má vplyv na vlhnutie a tvrdnutie lyo ovocia?
TIP: Čo robiť so zvlhlým lyo ovocím?
Pokiaľ ovocie zvlhne , je gumové alebo sa zlepí , môžete ho stále použiť . Prišlo len o svoj tvar a chrumkavosť, ale výživové hodnôt y má stále rovnaké . Dokonca aj rovnako dobre chutí. Len sa poponáhľajte so spotrebou kvôli plesniam či iným nežiaducim návštevníkom. Rozdrobené lyo ovocie sa hodí do smoothie, jogurtu , alebo si ho môžete zaliať horúcou vodou ako čaj .
Suroviny ani hotové výrobky u nás dlho neležia
Všetky suroviny , ktoré odoberáme, sú vždy čerstvé a dlho sa u nás neohrejú. Objednávame tovar maximálne na niekoľko dní dopredu. Nedržíme si ani veľké zásoby hotových krémov . Výrobu plánujeme na 2 týždne dopredu podľa aktuálnych požiadaviek zákazníkov.
Ako v Big Boyi dbáme na kontrolu kvality?
Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.
Príjemné nakupovanie! 💜