BLACK FRIDAAY!!! - 25 % na VŠETKO s kódom: BLACK25SK! 💥 Makáme na plné obrátky, ale môže sa stať, že sa váš balíček trošku oneskorí. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie!
Nenechajte sa rušiť, spomaľte a vychutnajte si pohodové ráno. Pred sebou máte celý deň, môžete si bez výčitiek dopriať, na čo máte chuť. Rozmaznávajte sa a prichystajte si jednu z týchto neodolateľných raňajkami. Stojí za to!
Foto a recept: @navidlickublog
Orechové kocky s kávovým krémom
Tento dokonalý ročník vie vyčariť výnimočne dobré ráno.
Ingrediencie (forma cca 30x25 cm, 30 kociek 5x5 cm)
krém
postup
Rúru predhrejeme na 180 ° C. V mixéri šľaháme žĺtky s cukrom, až zosvetlia a nadobudnú. Trvá to minimálne 5 minút. Potom opatrne všleháme olej a vodu - oboje prilievame tenkým pramienkom. Vmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a mleté orechy. Nakoniec do cesta opatrne zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.
Obdĺžnikovú formu si vyložíme papierom na pečenie, nalejeme do nej cesto a uhladíme ho. Pečieme približne 20 minút, prípadne testujeme špajlí (po zapichnutie musí vyjsť suchá). Necháme úplne vychladnúť.
Na krém dáme do mixéra mascarpone a cukor, ľahko prošleháme. Kávu rozmiešame v smotane a pridáme do krému. Šľaháme na nízke otáčky asi pol minúty, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili. Potom zvýšime výkon takmer na maximum a rýchlo vyšľaháme tuhý krém. Šľaháme max. 2 minúty, aby sa krém nepřešlehal a nezdrcnul.
Upečený korpus nakrájame na kocky a za pomoci cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou nastriekame na každú kocku malý kopček krému. Nakoniec dozdobíme kúsky karamelizovaných lieskových orechov , polovičkami orechov a sirôtkami.
Tip: Piškot môžete krémom potrieť a obrátenou stranou lyžice urobiť na krému jednoduché vlnovky. Alebo piškótu rozpoliť, potrieť polovicou krému, priklopiť druhou polovicou piškótu, potrieť zvyšným krémom a nakrájať na rezy.
Foto a recept: @navidlickublog
Lievance so zvieratkami
Sladká sova, medveď a opice ... Ako hravo sa dá vytvoriť jedlo, ktoré zje každé dieťa.
Ingrediencie (asi 20 lievančekov s priemerom 8 cm)
Poleva a dozdobenie
postup
V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, cukor a soľ. Zvlášť prošleháme mlieko s vajíčkom, maslom a vanilkou a prilejeme k sypkej zmesi. Metličkou rýchlo vymiešame cesto.
Tip: Dôležité je cesto nepřemíchat, miešame ho naozaj krátko, len aby sa suroviny spojili. Malé hrudky v ceste pokojne necháme. Vďaka tomu budú lievančeky naozaj nadýchané. Vyrobená hotová cesto sa v tomto prípade rovná ploché lievance.
Na panvici alebo v lievanečníku na kvapke oleja dozlatista smažíme malé lievance. Otáčame, akonáhle sa okraj spevní a na povrchu sa objaví malé praskajúce bublinky. Prebytočný tuk môžeme odsať papierovým obrúskom.
Foto a recept: @navidlickublog
Krupicová kaša s makom, mandľami a jablkom
Máme pre vás super tip na vylepšenie obľúbenej krupicovej kaše.
ingrediencie
na dozdobenie
postup
V kastróliku na miernom plameni privedieme mlieko so štipkou soli a vanilkou k varu, prisypeme krupicu a metličkou dôkladne premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Za stáleho miešania 3-5 minúty povaríme, kaše Postupné zhustne. Vmiešame Mak & kokos, podľa chuti osladíme a prípadný trochou krupice alebo mlieka doladíme konzistenciu kaše.
Na tanieri ju dozdobíme> Makovo-kokosovým krémom, mandľami , plátky jabĺk a celým makom.
Foto a recept: @bezcukrarna
čokoládové smoothie
ingrediencie
postup
Všetko sa premixujeme a máte skvelú a zdravú raňajkách alebo desiatu.
Dobrú chuť!
Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.
Príjemné nakupovanie! 💜