BLACK FRIDAAY!!! - 25 % na VŠETKO s kódom: BLACK25SK! 💥 Makáme na plné obrátky, ale môže sa stať, že sa váš balíček trošku oneskorí. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie! 

Dokonalá orechová raňajky

Dokonalá orechová raňajky
Popis produktu

Nenechajte sa rušiť, spomaľte a vychutnajte si pohodové ráno. Pred sebou máte celý deň, môžete si bez výčitiek dopriať, na čo máte chuť. Rozmaznávajte sa a prichystajte si jednu z týchto neodolateľných raňajkami. Stojí za to!  

Foto a recept: @navidlickublog

 

Orechové kocky s kávovým krémom

Tento dokonalý ročník vie vyčariť výnimočne dobré ráno.

Ingrediencie (forma cca 30x25 cm, 30 kociek 5x5 cm)

  • 5 vajec (žĺtky a bielky zvlášť)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 120 ml oleja
  • 100 ml vlažnej vody
  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 100 g mletých lieskových orechov

krém

  • 250 g mascarpone
  • 30 g cukru múčka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička instantnej kávy

postup

Rúru predhrejeme na 180 ° C. V mixéri šľaháme žĺtky s cukrom, až zosvetlia a nadobudnú. Trvá to minimálne 5 minút. Potom opatrne všleháme olej a vodu - oboje prilievame tenkým pramienkom. Vmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a mleté orechy. Nakoniec do cesta opatrne zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.

Obdĺžnikovú formu si vyložíme papierom na pečenie, nalejeme do nej cesto a uhladíme ho. Pečieme približne 20 minút, prípadne testujeme špajlí (po zapichnutie musí vyjsť suchá). Necháme úplne vychladnúť.

Na krém dáme do mixéra mascarpone a cukor, ľahko prošleháme. Kávu rozmiešame v smotane a pridáme do krému. Šľaháme na nízke otáčky asi pol minúty, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili. Potom zvýšime výkon takmer na maximum a rýchlo vyšľaháme tuhý krém. Šľaháme max. 2 minúty, aby sa krém nepřešlehal a nezdrcnul.

Upečený korpus nakrájame na kocky a za pomoci cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou nastriekame na každú kocku malý kopček krému. Nakoniec dozdobíme kúsky karamelizovaných lieskových orechov , polovičkami orechov a sirôtkami.

Tip: Piškot môžete krémom potrieť a obrátenou stranou lyžice urobiť na krému jednoduché vlnovky. Alebo piškótu rozpoliť, potrieť polovicou krému, priklopiť druhou polovicou piškótu, potrieť zvyšným krémom a nakrájať na rezy.

 

Foto a recept: @navidlickublog

Lievance so zvieratkami

Sladká sova, medveď a opice ... Ako hravo sa dá vytvoriť jedlo, ktoré zje každé dieťa.

Ingrediencie (asi 20 lievančekov s priemerom 8 cm)

  • 200 g hladkej múky
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžica cukru (nemusí byť)
  • štipka soli
  • 300 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 40 g masla, rozpusteného a ľahko vychladnutého
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Poleva a dozdobenie  

postup

V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, cukor a soľ. Zvlášť prošleháme mlieko s vajíčkom, maslom a vanilkou a prilejeme k sypkej zmesi. Metličkou rýchlo vymiešame cesto.

Tip: Dôležité je cesto nepřemíchat, miešame ho naozaj krátko, len aby sa suroviny spojili. Malé hrudky v ceste pokojne necháme. Vďaka tomu budú lievančeky naozaj nadýchané. Vyrobená hotová cesto sa v tomto prípade rovná ploché lievance.

Na panvici alebo v lievanečníku na kvapke oleja dozlatista smažíme malé lievance. Otáčame, akonáhle sa okraj spevní a na povrchu sa objaví malé praskajúce bublinky. Prebytočný tuk môžeme odsať papierovým obrúskom.

 

Foto a recept: @navidlickublog

Krupicová kaša s makom, mandľami a jablkom

Máme pre vás super tip na vylepšenie obľúbenej krupicovej kaše.

ingrediencie

  • 250-300 ml mlieka
  • štipka soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 vrchovaté lyžice jemné krupica / detskej krupičky
  • 1-2 lyžičky krému Mak & kokos  
  • cukor alebo iné sladidlo podľa chuti

na dozdobenie  

  • 2 lyžičky Mak & kokos
  • mandle
  • plátky jablka
  • celý mak  

postup

V kastróliku na miernom plameni privedieme mlieko so štipkou soli a vanilkou k varu, prisypeme krupicu a metličkou dôkladne premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Za stáleho miešania 3-5 minúty povaríme, kaše Postupné zhustne. Vmiešame Mak & kokos, podľa chuti osladíme a prípadný trochou krupice alebo mlieka doladíme konzistenciu kaše.  

Na tanieri ju dozdobíme> Makovo-kokosovým krémom, mandľami , plátky jabĺk a celým makom.

Foto a recept: @bezcukrarna

čokoládové smoothie

ingrediencie

  • 1 mrazený banán
  • Kešu kokos krém
  • 100 ml kefíru
  • vopred pripravená chia semienka (2 lyžičky šalvie semienok + 3 lyžičky vody)
  • kakao
  • škorica

postup

Všetko sa premixujeme a máte skvelú a zdravú raňajkách alebo desiatu.  

Dobrú chuť!  

Vytvorené10. 1. 2021
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveniePovoliť všetko

Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.

Príjemné nakupovanie! 💜