BLACK FRIDAAY!!! - 25 % na VŠETKO s kódom: BLACK25SK! 💥 Makáme na plné obrátky, ale môže sa stať, že sa váš balíček trošku oneskorí. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie!
Pripraviť túto tortu zaberie v podstate pár minút, stačí rozmixovať sušienky a krátko vyšľahať krém, takže sa ho nikto nemusí báť. Korpus tvoria sušienky s maslom, krém je nadýchaný a hooodne čokoládový. Táto nepečená torta bude chutiť každému čokoholikovi. :)
Nepečená nugátová torta:
Korpus
200 g sušienok (ideálne kakaové maslové)
80 g masla, rozpusteného
Náplň
300 g tmavej čokolády
200 g arašidového masla @bigboybutter
200 ml smotany na šľahanie
400 g čerstvého smotanového syra
200 g kyslej smotany
100 ml mlieka
4 plátky želatíny
kakao, drvené arašidy
Postup
- Čokoládu rozpustíme s arašidovým maslom a smotanou, v rajnici na miernom plameni. Necháme vychladnúť.
- Dno otváracej guľatej formy vyložíme papierom na pečenie, boky zľahka vymažeme maslom a vyložíme pruhom papiera na pečenie. Sušienky rozmixujeme, zmiešame s rozpusteným maslom. Vzniknutú zmes prstami natlačíme do formy, poriadne utlačíme. Dáme stuhnúť do chladničky zhruba na pol hodiny.
- Plátky želatíny dáme na 10 minút napučať do misky s mliekom, potom ho opatrne ohrejeme (pozor nesmie prísť do varu), na sporáku alebo v mikrovlnke, a želatínu v ňom rozpustíme.
- V mise prešľaháme syr a kyslú smotanu, pridáme vychladnutú čokoládovú zmes a opäť dôkladne prešľaháme. Do misky so želatínou vmiešame 2 lyžice krému a potom ju pridáme do misy a dôkladne zašľaháme. Vzniknutý krém starostlivo rozotrieme do formy, časť si preložíme do vrecúška so zdobiacou špičkou a navrch ozdobne nastriekame. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.
- Pred podávaním môžeme posypať kakaom a kúskami arašidov.
Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.
Príjemné nakupovanie! 💜