BLACK FRIDAAY!!! - 25 % na VŠETKO s kódom: BLACK25SK! 💥 Makáme na plné obrátky, ale môže sa stať, že sa váš balíček trošku oneskorí. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie! 

Pistáciové kolieska

Pistáciové vánoční cukroví
Popis produktu

Pistáciové pečivo je čím ďalej populárnejšie a nie je divu, skvele chutí, má zaujímavý švih a krásnu farbu. Pistáciové kolieska v kombinácii s bielou čokoládou je úplne návyková záležitosť.

INGREDIENCIA (cca 40 ks)

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g cukru múčka
  • 200 g masla
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • kôra a šťava z 1/2 citróna

Krém

POSTUP RECEPTU

  1. V mise zmiešame múku s cukrom, pridáme maslo nakrájané na plátky a prsty (alebo v robote s sekacími nožmi či drôtenou metlou) premiešame na hrubú posýpku. Vmiešame rozšľahané žĺtky, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a šťavu a vypracujeme cesto. Sformujeme ho v guli, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme do druhého dňa odležať v chladničke.
  2. Rúru predhrejeme na 180 °C. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na plát asi 3-5 mm vysoký, vykrajujeme kolieska a pečieme 6-8 minút na plechu vyloženom papierom na pečenie, až okraje cukroví začnú zlátnuť. Necháme krátko vychladnúť a potom preložíme na mriežku.
  3. Na krém vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, až zosvetlí a nadobudne na objeme, nakoniec zašľaháme pistáciový krém . Polovicu koliesok natrieme krémom, druhú polovicu máčame v rozpustenej bielej čokoláde a sypeme drvenými pistáciami. Skvele by vyzerali aj s lyofilizovanými malinami . Nakoniec kolieska zlepíme k sebe.
Vytvorené8. 12. 2021
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveniePovoliť všetko

Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.

Príjemné nakupovanie! 💜