BLACK FRIDAAY!!! - 25 % na VŠETKO s kódom: BLACK25SK! 💥 Makáme na plné obrátky, ale môže sa stať, že sa váš balíček trošku oneskorí. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie! 

Rafael venčeky

Rafael venčeky
Popis produktu

 

Lámete si hlavu, čo na Valentína? Urobte radosť svojej drahej polovičke originálnym receptom. Však všetci veľmi dobre vieme, že láska prechádza žalúdkom.

Čo na to budete potrebovať?

Ingrediencie:


60 ml mlieka
60 ml vody
50 g masla, nakrájaného na plátky
štipka soli
100 g hladkej múky
3 vajcia

Náplň:

300 g mascarpone
60 g cukru múčka
70 g orechového masla Big Rafael
150 ml smotany na šľahanie


na ozdobu:

biela čokoláda

lyofilizované maliny BigBoy

strúhaný kokos

 

Postup

Do rajnice nalejeme vodu a mlieko, pridáme soľ a maslo a privedieme do varu. Akonáhle voda ľahko vrie a maslo je rozpustené, rajnicu odstavíme zo sporáka, rýchlo prisypeme múku a stierkou miešame, až sa všetko spojí v hutné cesto. Rajnicu vrátime na sporák a ďalej miešame, zhruba 3-4 minúty, až cesto vytvorí bochník, ktorý sa bude ľahko odlepovať od stien rajnice a na dne sa vytvorí belavý povlak.

Potom cesto presunieme do misy a necháme mierne vychladnúť, na dotyk by nemalo byť horúce. Po jednom vmiešame vajíčka, ľahko to pôjde v robote s trecou metlou. Výsledné cesto je lesklé, hladké a pomerne riedke.

 

Rúru rozpálime na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie/fóliou, cestom naplníme cukrárske vrecko s rezanou zdobiacou špičkou a na plech s veľkými rozostupmi striekame srdiečka alebo kolieska (v rúre sa veľmi nafúknu). Plech dáme do rúry, po 3 minútach teplotu zoslabíme na 180 ° C a pečieme dozlatista, 30-35 minút. Počas prvých 20 minút zásadne neotvárame rúru. Upečené venčeky presunieme na drôtenú mriežku a necháme vychladnúť.

Na krém dáme do mixéra mascarpone, cukor múčka a orechové maslo, zľahka prešľaháme. Pridáme smotanu a šľaháme na nízke otáčky asi pol minúty, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili. Potom zvýšime výkon takmer na maximum a rýchlo vyšľaháme tuhý krém. Šľaháme max. dve minúty, aby sa krém neprešľahal a nezdrhol.

Vychladnuté venčeky prerežeme, plníme vyšľahaným krémom a podľa chuti ešte pokvapkáme orechovým maslom. Vrchnú časť ozdobíme rozpustenou čokoládou, posypeme drvenými lyo malinami a kokosom.

Vytvorené9. 2. 2023
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveniePovoliť všetko

Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.

Príjemné nakupovanie! 💜