Kto by túto americkú pochúťku nepoznal a nemiloval! Horká čokoláda, vnútri jemné arašidové "maslo". S Dominikou z blogu bezcukrarna.com sme si pre vás pripravili recept na ich zdravší a úprimne ešte chutnejšie verziu! A navyše v tomto ročnom období poslúži aj ako vianočné pečivo!
Ingrediencie (na 15 košíčkov)
- 80g horkej čokolády bez cukru
- 1 lyžička kokosového oleja
- 150 g BIG BOY jemného arašidového krému
- 4 lyžičky malinové marmelády bez cukru
- + Malé papierové košíčky
Na dozdobenie:
Najprv si vo vodnom kúpeli rozpustíme asi 2/3 horkej čokolády s 1/2 lyžičky kokosového oleja. Potom dáme cca 1/2 lyžičky rozpustenej čokolády do každého košíčka tak, aby bola čokoláda po celom spodku košíčka. Čokoládu necháme stuhnúť.
Akonáhle je čokoláda stuhnutá, dáme na ňu do každého košíčka necelú lyžičku arašidového "masla". Košíčky dáme stuhnúť do chladničky na cca 30 minút. Potom doprostred každého košíčka dáme trochu marmelády a tú prelejeme arašidovým "maslom". Košíčky dáme aspoň na 30 minút do mrazničky.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme zvyšok čokolády s 1/2 lyžičky kokosového oleja a prelejeme arašidové "maslo" ešte raz vrstvou čokolády a posypeme kúskami mrazom sušených malín. Košíčky dáme do mrazničky, v ktorom je aj skladujeme.