BLACK FRIDAAY!!! - 25 % na VŠETKO s kódom: BLACK25SK! 💥 Makáme na plné obrátky, ale môže sa stať, že sa váš balíček trošku oneskorí. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie! 

RECEPT: Pistáciové jamkové sušienky

RECEPT: Pistáciové jamkové sušienky
Popis produktu

Neobyčajné sušienky s pistáciovým krémom sa skvele hodia ako vianočné pečivo. Na ich prípravu potrebujete iba pár surovín a výsledok je naozaj oslnivý.

INGREDIENCIA na cca 40 kusov

  • 200 g zmäknutého masla100 g cukru kryštál
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 250 g hladkej múky
  • štipka soli

Čo na sušienky?

POSTUP RECEPTU

  1. V mixéri so šľahacou metlou vyšľaháme maslo s cukrom, až zosvetlí a nadobudne. Zašľaháme žĺtky a vanilku. Nakoniec vsypeme múku a soľ a rýchlo vymiešame pomerne mäkké a lepivé cesto. Sformujeme ho v guli, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie do druhého dňa, odpočinúť.
  2. Rúru predhrejeme na 180 °C. Z cesta lyžičkou odkrajujeme malé kúsky, v dlaniach vyvaľkáme guličky (jedna cca 15 g) as menšími rozostupmi ich kladieme na plech vyložený papierom na pečenie alebo fóliou. Pracujeme rýchlo, aby cesto príliš nepovolilo – nevadí, keď bude trochu lepkavé. Obráteným koncom varešky do každej guličky urobíme jamku. Sušienky pečieme 10-12 minút. Po vytiahnutí z rúry ich necháme vychladnúť na drôtenej mriežke.
  3. Vychladnuté sušienky naplníme pistáciovou pastou , dávkujeme ho buď lyžičkou alebo cukrárskym vreckom s odstrihnutou špičkou. Skladujeme v chlade. Čokoládu rozpustíme, opatrne v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli, a sušienky ju počakáme. Nakoniec ich posypeme drvenými lyofilizovanými malinami .
Vytvorené7. 12. 2021
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveniePovoliť všetko

Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.

Príjemné nakupovanie! 💜