Šachovnica – kysnutý koláč s jablkami

Šachovnica – kysnutý koláč s jablkami
Popis produktu

Recepty z jabĺk sú stávka na istotu. Jablkový koláč Šachovnice v sebe snúbi sladkú a kyslú chuť vyladenú arašidovým maslom. Ľahko si ho pripravíš, nádherne vyzerá a skvele chutí ... Dlho neotáľaj a pusť sa do neho! Za recept ďakujeme @marzicake.

INGREDIENCIA

Kysnuté cesto

  • 1/4 l mlieka
  • 4,2 g čerstvého droždia
  • 60 g cukru kryštál
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 3 žĺtky
  • 140 g masla
  • šťava a kôra z 1/2 citróna
  • 210 g hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 3 lyžice rumu

Na potretie

  • 1 rozšľahané vajcia a 2 lyžice smotany

Náplň

Na posyp

  • 2 hrsti žmolenky (1 diel práškového cukru a 1/2 dielu polohrubej múky. 1 lyžica zmäknutej masti)
  • škorica
  • 1 lyžica práškového cukru (na posyp po upečení)

POSTUP RECEPTU

  1. Žĺtky, cukry a maslo vymiešame. Potom pridáme vlažné mlieko, soľ, droždie, rum a citrón. Všetko premiešame. Nakoniec zapracujeme obe múky.
  2. Cesto necháme minimálne hodinu kysnúť. Následne rozdelíme na 2 časti a obe vytvarujeme na plech s papierom na pečenie do obdĺžnika.
  3. Oba koláče potrieme rozšľahaným vajcom so smotanou. Koláče potrieme arašidovou pastou .
    Jablká rokrojíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky, ktoré skladáme na cesto do šachovnice. Posypeme žmolenkou a prípadne aj škoricou.
  4. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 165 ° C do svetlého zhnednutia. Po upečení jemne pocukrujte.

Vytvorené7. 2. 2022
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveniePovoliť všetko

Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.

Príjemné nakupovanie! 💜