BLACK FRIDAAY!!! - 25 % na VŠETKO s kódom: BLACK25SK! 💥 Makáme na plné obrátky, ale môže sa stať, že sa váš balíček trošku oneskorí. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie!
Luxusná, jemná, hriešne dobrá a zdraviu prospešná. Taká je čokoláda vyrobená s láskou az kvalitných surovín, ktorú pridávame do našich krémov. Poznáš lepší spôsob, ako si poškádliť chuťové poháriky?
Za všetkým hľadaj bôby
Základom prvotriednej čokolády sú šetrne spracované kakaové bôby, ktoré určujú základ vône, farby a chuti čokolády. To, ako sa pri výrobe postupuje, dokáže zásadne ovplyvniť vôňu, farbu, chuť aj vzhľad finálneho produktu. Kvalitná čokoláda by mala mať lesk, príjemne voňať a rozplývať sa na jazyku. Biela čokoláda na rozdiel od mliečnej a tmavej neobsahuje kakaovú sušinu, je vyrobená z kakaového masla, mlieka a prípadne ďalších zložiek.
To je dlhá história!
Pôvod čokolády sa traduje až do doby 1000 rokov pred n. L, kedy v pralesoch Mexického zálivu žili Olmékovia a tí boli pravdepodobne prví, kto objavil kakaovník. Jemný kakaový prášok z plodov tohto stromu je základom práve na výrobu čokolády.
Čokoláda nad zlato
V Strednej Amerike sa kakaové bôby tešili veľkej obľube a svojho času sa nimi tiež platilo. Hodnota týchto peňazí bola pomerne vysoká. Pretože bola čokoláda považovaná za pokrm bohov, mohli ju piť len tí najúrodnejší. V Európe sme sa čokolády dočkali až v 16. a 17. storočí. Pôvodný horký nápoj mal síce povzbudzujúce účinky, ale nechutil príliš dobre. Preto sa vymýšľali rôzne postupy a receptúry až vznikli dnešné cukrovinky, ktorým sa dá len ťažko odolať.
Vedeli ste, že…
Jedna veľká láska - čokoládové krémy BIG BOY
Do našich orechových masiel používame len tie najlepšie čokolády. Počas výrobného procesu krémy neustále degustujeme, aby bol výsledok dokonalý. Správna čokoláda má lahodnú intenzívnu chuť, obsahuje len poctivé suroviny nie je a je dokonalá na pohľad.
Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.
Príjemné nakupovanie! 💜